scroll naar boven
Homepage Kaasjager Bouw en Hout Geldermalsen, specialist in bouw en hout
 
  • Badkamerrenovatie

Even voorstellen

Mijn naam is Evert Kaasjager, eigenaar van Kaasjager Bouw & Hout VOF te Geldermalsen.

Al vanaf de technische school wist ik het zeker: ik wil mooie dingen van hout maken en als ik groot ben, ga ik voor mezelf beginnen.

Evert Kaasjager

Iedereen heeft wel een inspiratiebron in zijn jeugd; in mijn geval was het mijn leraar timmeren die zei: 'Evert, ga jij maar eens stage lopen bij Van Bruchem's trappenfabriek in Zaltbommel, dat past wel bij jou". Hij had gelijk. Ik keek er mijn ogen uit en vond niets mooiers dan met hout aan de slag zijn. Ik heb er heel veel geleerd.

De passie voor hout en trappen maken is gebleven, in de loop van de tijd hebben mijn werkzaamheden zich echter steeds verder verbreed en verdiept. Badkamers, keukens, aanbouwen, maatwerkmeubels, kozijnrenovatie, restauratie van antieke meubels en natuurlijk trappen maken behoren inmiddels tot mijn activiteiten. Ik werk nog steeds alleen; voor grotere klussen heb ik een adressenboekje van specialisten op andere gebieden die net als ik kwaliteit willen leveren tegen aanvaardbare tarieven. Dat is de basis waarop mijn bedrijf is gestoeld.

Hoe ik werk

Eigenlijk kan ik daar heel kort over zijn: ik investeer veel tijd om met de klant de wensen door te spreken.

Daaruit volgt meestal een mondelinge afspraak of, voor grotere klussen, een offerte die is gebaseerd op wat is afgesproken. Tijdens het werk blijkt soms dat zaken anders moeten dan wel beter kunnen; of de klant heeft nieuwe of extra wensen, dat kan natuurlijk ook. Geen probleem, als het nog kan, dan pas ik de plannen aan en het meerwerk wordt tegen het vaste uurtarief doorberekend.

Werkplaats

Dat houdt tegelijkertijd in dat ik nooit de goedkoopste kan zijn voor welke klus u dan ook heeft voor mij. Maar wees ervan overtuigd: als u mij inhuurt, dan gebeurt het goed.

Overigens betaalt u alleen voor de kwaliteit in uitvoering. Ik heb geen personeel, door de inzet van inleners houd ik de overheadkosten laag. Daardoor kan ik mij permitteren een prijs neer te leggen die toch concurrerend is te noemen.

Dakkapel

Werkgebied

Ik ben actief in de regio Betuwe en werk voor zowel particulieren als bedrijven zoals V&D La Place, Van Kessel Bouw, JBM Bouw, Bouwbedrijf Van den Bogerd en Tonnie van Helden Bouw.

Zodra het om maatwerk gaat waar hout bij betrokken is, sta ik klaar om voor u aan de slag te gaan. Geen klus is voor mij te klein: soms rijd ik naar een klant om alleen een klemmende deur te verhelpen.

Tot de grotere projecten behoren een badkamer renoveren, een zonnige tuinkamer aanbouwen of een keuken van een nieuwe inrichting voorzien. Andere uitdagingen die om vakmanschap vragen, zijn bijvoorbeeld een antiek meubel restaureren, een boekenkast op maat maken, een prachtige wenteltrap van drie verdiepingen maken, houtrot bij kozijnen oplossen, of boeiboorden herstellen. Als het maar maatwerk is en als de klant maar waardering heeft een grondige aanpak met mooie materialen.

Kortom, mijn passie voor het houtbewerkingsvak is nog steeds terug te vinden in alles wat onze werkplaats verlaat.

Kijk op de website rustig even rond om een idee te krijgen. Als u wilt weten of ik iets voor u kan doen kunt u kiezen tussen een contactformulier of een offerteaanvraagformulier.

Historie

Mijn eerste baan was bij de trappenfabriek van Van Bruchem in Zaltbommel. Ik leerde er met mooie materialen allerlei soorten trappen maken, van 1993 tot 2004.

Dat is precisiewerk, en dat boeide me vanaf het begin. Het is ook een ambacht, dat helaas aan het uitsterven is.

In de avonduren was ik al tot laat in mijn schuur in Haaften te vinden en stopte al mijn geld in machines en hout. Ik wilde van mijn hobby mijn werk maken.

In 2004 hakte ik de knoop door: ik ga voor mezelf beginnen. Dat werd Kaasjager Afbouw. We verhuisden naar Geldermalsen en daar kwam achter ons woonhuis een goed geoutilleerde hal te staan van 1000 m2. Qua machines wilde ik alles hebben staan wat ik minimaal nodig dacht te hebben, en daarvan alleen de topmerken. Dat loonde, want ik werk er nog steeds mee.

Een badkamermeubel op maat maken was mooi, maar een hele badkamer opbouwen vond ik nog mooier. Ik deed elke cursus die ik dacht nodig te hebben om breder inzetbaar te zijn. Klanten vroegen daar ook om: 'Evert, dat heb je netjes gemaakt, ik heb nog meer wensen op mijn lijstje staan'.

Door mijzelf meer vaardigheden op andere gebieden eigen te maken kan ik nu werken zoals ik vind dat ik moet werken: zonder compromissen in de kwaliteit van materialen en uitvoering.

Omdat een dag maar 24 uur telt maak ik, afhankelijk van de aard van de opdracht, gebruik van inleners. Mijn adressenboekje telt een vaste poule van vakmensen die ik vertrouw en die goed werk leveren. Door deze aanpak kan ik mijn tarieven aangenaam houden en kan ik instaan voor de kwaliteit van materialen en afwerking.

Sinds 2015 heet mijn bedrijf Kaasjager Bouw & Hout. Die naam doet beter recht aan de ontwikkeling tot veelzijdige specialist in bouw en hout die mijn bedrijf heeft doorgemaakt.

Dit is zoals ik nu tegen mijn vakgebied aankijk. Ik hoop dat het u aanspreekt.