scroll naar boven
Homepage Kaasjager Bouw en Hout Geldermalsen, specialist in bouw en hout
 

Een nieuwe badkamer

In een nieuwbouwsituatie kan het verstandig zijn als u de afbouw van uw badkamer aan een specialist uitbesteedt.

Datzelfde geldt overigens ook voor uw keuken. Wij zijn zo'n specialist. Hoe vroeger u ons in de ontwerpfase van uw badkamer betrekt, hoe meer mogelijkheden er open blijven.

 

Badkamers

Indeling van uw badkamer

Een goed uitgangspunt is altijd om eerst zelf een schets te maken. Wat moet erin komen?

Een enkele of dubbele wastafel, al dan niet op hoogte voor de kinderen of een rolstoelgebruiker; is er ruimte voor een bad of een jacuzzi of een aparte inloopdouche?

Bij de inrichting is het goed om even in de toekomst te kijken. Als u nu makkelijk in het bad stapt om daar een douche te nemen wil dat nog niet zeggen dat u over tien jaar blij bent met die keuze ....

 

Badkamers

Duurzame badkamer naar uw zin

Hoe lang wil ik ervan gebruik maken? Wie wonen er dan in dit huis en is er sprake van mogelijke beperkingen?

Het zijn maar een paar vragen die u uzelf vooraf kunt stellen. Met uw antwoorden als uitgangspunt kunnen wij sneller een passende oplossing bedenken.

Maar ook tijdens de bouw kunnen we daar waar mogelijk en wenselijk afwijken van ons plan. Impoviseren als blijkt dat de gebruiksmogelijkheden en de uiteindelijke kwaliteit profiteren, is een van de sterke punten van Kaasjager Bouw & Hout.

Badkamers

Een badkamer in elke stijl

De badmeubels die wij maken, maken wij speciaal voor u. Het is 100 procent maatwerk.

Dat is niet alleen omdat elke badkamer weer anders is; om uw wensen volledig door te kunnen vertalen naar een praktisch en duurzaam badmeubel zijn compromissen uitgesloten. U krijgt dus een uniek badmeubel. De stijl is geheel aan u. Grotendeels wordt die bepaald door het materiaal, zoals hier een natuurstenen blad, het sanitair en de vormgeving.

Badkamers

Badmeubels op maat

Eindelijk een goede kast hebben om de handdoekvoorraad op te bergen, of een plek voor de föhn, de tandpasta en de haarlak.

Een mand voor de vuile was aan het zicht onttrokken is ook fijn, helemaal als u de was in drie manden al direct kunt voorsorteren.

Met een badmeubel op maat lost u alle opbergproblemen in één keer op en kunt u al uw wensen verwezenlijken.

Badkamers

Tegelwerk

De aandacht voor de inrichting van de badkamer gaat in eerste instantie veelal uit naar het meubilair en het sanitair.

Toch is het goed om ook goed na te denken over passend tegelwerk: sommige tegels zijn schitterend om te zien maar vergen wat meer onderhoud; andere tegels worden snel glibberig als ze nat worden. Het is verstandig om zoveel mogelijk een voorstelling te maken van het gebruik.

Tegelwerk in de badkamer

Of ... een houten vloer

Moeten het überhaupt wel tegels worden? Mag houtwerk ook?

Ten eerste: op de foto aan de rechterkant ziet u ... tegels. Tegels met houtlook kunnen er dus bedrieglijk echt uitzien.

Ten tweede: hout is wel degelijk een alternatief. Nieuwe hardwax-oliën maken hout nagenoeg ongevoelig voor vocht. Het is stroever en voelt warmer aan dan tegels. Wij adviseren u graag daarbij.

Houten vloer in de badkamer

Klassieke keuken

Keukens in elke stijl

Een keuken in landhuisstijl, een klassieke keuken, rvs en beukenhout, alles in zwart en wit, of eiken en aluminium: u zegt het maar.

Onze voorstellen komen niet uit een voorbeeldenboek op een computer maar uit het hart en het hoofd. Maak duidelijk wat u wilt en wij maken het voor u. En u hoeft niet 30 vierkante meter of meer ter beschikking te hebben.

Houten keuken

Landelijke woonkeuken

Is er voldoende ruimte voor een woonkeuken, dan is er veel mogelijk.

Die flexibiliteit in combinatie met een hoge kwaliteit in uitvoering en materialen levert een oplossing op die tot op de centimeter overeenkomt met uw wensen.

Keukenmeubels

Keukens op maat

Of u nu een huis in een nieuwbouwproject gekocht heeft of het eindelijk tijd vindt worden de keuken op te waarderen: in beide gevallen wordt het een keuken op maat.

En daar willen wij heel graag in meedenken. Natuurlijk, u kunt dan kiezen voor tal van designstudio's. Kaasjager Bouw & Hout levert echter geen out-of-the-box oplossingen: wij maken echt alles tailormade en kennen geen standaardmaten.

In het geval van deze voor rolstoelgebruik aangepaste keuken kwam die flexibiliteit goed van pas.

Houten keuken

Alle inbouwapparatuur is mogelijk

Opbergmogelijkheden creeren is één ding, maar de apparatuur die u uiteindelijk gaat gebruiken in de keuken maakt of breekt het genot om ermee te werken.

Keramische kookplaat, infrarood, op gas of elektriciteit? Een trotse Boretti met zes pitten, een Aga-cooker, een stoomoven of een magnetron/oven-combinatie als het hart in uw keuken: wij leveren het en bouwen het in.

Interieurbouw

Voor elk interieurwens, of het nu een winkel, een café of een woonhuis is, hebben wij een totaaloplossing.

Een kamer-en-suite met inbouwkasten, een wijnkelder, een tv-meubel, een overloop met inloopkasten, of zoals hiernaast een spaapkamerkast met een vouwwand ...

Klik door de voorbeelden om een idee te krijgen.

Slaapkamerkast met vouwwand

Een strak tv-meubel

Ook dit meubel is maatwerk; het aantal planken, kasten en kastjes, laden en de vorm kunt u helemaal zelf bepalen.

De keuze in de afwerking en de greepjes bepaalt voor een groot deel de uitstraling.

Kastenwand

Kamer-en-suite

Met een kastenwand kunt u een kamer in twee delen opsplitsen, zoals bij deze kamer-en-suite.

De ruimtes krijgen zo meer privacy, terwijl de afscheiding tegelijkertijd gebruikt kan worden voor het creëren van kastruimte. Dat is hier het geval.

Een kamer-en-suite is ideaal voor bijvoorbeeld het maken van een aparte werkruimte, of het akoestisch afschermen van een tv-hoek of keuken.

Gecombineerd met glas-in-lood-schuifdeuren is dit een bijzonder sfeervolle en praktische oplossing.

Kastenwand

Wijnkelder

Bent u een wijnliefhebber en heeft u de beschikking over een koele plek, dan ontstaat al gauw de wens de wijnvoorraad netjes gesorteerd op te slaan.

Voor deze kast is beuken gebruikt. 160 flessen vinden aan deze kant van de kelder een plek om rustig te rijpen.

Wijnkelder

Kast op maat

Even achter de computer in de huiskamer is soms wel zo prettig. Maar als het werk weer is gedaan is zo'n pc met alle randapparatuur en bijbehorende snoertjes vaak een minder aangenaam gezicht.

Met deze hoekkast in de huiskamer heeft u een oplossing: de computer, printer en toetsenbord hebben daarin hun plek, ze zijn daarmee altijd onder handbereik en als u klaar bent, kunt u de apparatuur aan het zicht onttrekken door de plank naar binnen te schuiven en de deuren te sluiten.

Ook als tv-kast is dit een prima oplossing. De maatvoering wordt in dat geval aangepast waardoor ook het grootste plasma- of led-scherm aan het oog onttrokken kan worden.

Kastenwand

Boekenkast

Schappen in diverse breedten en diepten, een indeling die helemaal naar uw zin is, terwijl er geen centimeter van de beschikbare ruimte verloren gaat: dat kan met een boekenkast op maat.

lke kleur en elke houtsoort is mogelijk. Schappen kunt u tot op de centimeter bepalen, zowel in de breedte als in de hoogte. Met bijvoorbeeld zelfsluitende laden en ingebouwde verlichting kunt u zo'n kast helemaal maken zoals u zelf wilt.

Kastenwand

Opbergkast in de slaapkamer

Alles netjes opbergen en toch direct overal bij kunnen: een opbergkast onder de schuine kap, zoals zolder of de overloop, helpt uw spulletjes opgeruimd te houden.

Deze kast op maat volgt de daklijn en laat ruimte aan de dakkapel waardoor er geen ruimte verloren gaat. Boeken, kleding, vakantiespullen of beddengoed krijgen zo een overzichtelijke opbergplaats.

Kastenwand

Bureau/secretaire

Diepe laden en kastjes met kleine laadjes bovenop zorgen ervoor dat dit bureau een fijne werkplek is.

De stijl wordt grotendeels bepaald door de grepen en

de vorm van de zijpanelen.

Kastenwand

Meubelrestauratie

Ook antieke meubelen verlaten met regelmaat opgeknapt en gerestaureerd de werkplaats.

Van dit fraaie meubel uit 1850 was de bovenzijde aangetast en beschadigd. Heel voorzichtig zijn de oude delen hersteld en daar waar onderdelen ontbraken, zijn deze met gebruikmaking van oud hout op maat bijgemaakt en ingepast.

Meubelrestauratie

Ook oplossingen voor het mkb

De toog hiernaast, nog niet afgewerkt, is het hart van een café in Zaltbommel. Ik maakte de kopse kant dicht in exact dezelfde stijl. Na een beitsbeurtje zou je denken dat het altijd zo gezeten heeft.

Voor La Place onder Zaltbommel maakte ik ook een groot deel van het interieur. Interieurbouw voor welke winkel dan ook behoort dus tot de mogelijkheden.

Toog cafe Om de hoek

Kwartrond

Een trap op maat voor elke situatie

Maatwerktrappen maken is een specialisme waarvoor u bij ons in vertrouwde handen bent.

Rechte trappen, trappen met een enkel- of dubbelkwart ronding, trappen naar drie etages; trappen met houten spijlen of siersmeedwerk, met spil of met kuipstukken, uitgevoerd in eiken, beuken, wengé of in kleur geschilderd. Alles is mogelijk.

Klik op de tabbladen om een idee te krijgen van de mogelijkheden en vind uit wat een sambatrap is.

Rechte trap

Trap en overloop

Deze enkelkwart trap met rechte keepbomen en rechte leuningen leidt naar de eerste verdieping.

De treden zijn van eiken, de bomen en de balusters (spijlen) zijn van beuken. De balustrade op de overloop is op dezelfde wijze afgewerkt.

.

Trap met kuipstukken

Prachtig om te maken, deze trap. De gebogen delen zijn de kuipstukken en vormen de ruggengraat van de trap. Daardoor hoefde er geen spil worden toegepast, wat een ruimtelijk idee geeft.

De trapleuning en de spijlen zijn van siersmeedwerk, waardoor de uitstraling luchtig en stijlvol is.

De kuipstukken bestaan uit twintig lagen beukenhout en zijn alle onder hoge druk gebogen en daarna verlijmd.

 

Kwartrond

Trap met gebogen boom

Deze enkelkwart trap met eiken treden en stootborden is eveneens voorzien van een kuipstuk.

De fraai gebogen leuning en de vorm van de bovenste twee treden geven de trap een zwierig aanzien.

De overloop, de vloer en de kast (niet op de foto) zijn ook binnen dit project gerealiseerd.

Dubbelkwarttrap.

Eiken dubbelkwarttrap

Deze dubbelkwarttrap heeft een kleine voetafdruk en is daardoor een behoorlijke ruimtebespaarder.

De treden zijn gebogen uitgevoerd, evenals de stootborden. Dat geeft een net iets minder massieve indruk ten opzichte van rechte treden.

Als materiaal is eiken gekozen.

Dubbelkwarttrap

Enkelkwarttrap in wengé

Dat elke houtsoort een eigen uitstraling heeft bewijst deze enkelkwarttrap in wengé.

De treden van deze open trap met een dubbele keepboom zijn gebogen. Een kuipstuk is toegepast in plaats van een spil, waardoor de trap een vloeiend verloop kent. De spijlen en de bomen zijn van beukenhout.

Sambatrap

Sambatrap

De laatste trap in deze trappenparade is de sambatrap.

Deze vorm is zeer geschikt om te worden toegepast in situaties waarin er weinig ruimte is voor een 'gewone' trap. Alleen een ladder zou ook kunnen. Alternatief is deze sambatrap.

Het vergt gewenning, maar als je op deze trap met de linkervoet begint en zo de eerste echte trede neemt, kom je steeds automatisch op de breedste plek van de trede terecht en loopt het als een 'echte' trap. In ieder geval een swingende trap, zeer geschikt voor zolders of kelders waar toch een comfortabele toegang gewenst is.

Traprenovatie

Traprenovatie

Toch nog een laatste voorbeeld van onze mogelijkheden op het gebied van trappen: renovatie.

De treden van deze historische ronde trap waren versleten en de leuning was gedelamineerd. Afbreken en naar de werkplaats overbrengen was geen optie. Ter plekke hebben we een nieuwe boom en leuning in elkaar gelijmd en daarna eindeloos geschaafd en geschuurd. De treden kregen overzettreden.

Excuses voor de slechte foto.

Vergroting woonkamer

Deze hoekwoning is fors vergroot met een erker van 3 bij 4 meter. Door gebruik te maken van veel glas is er veel licht in de woning gekomen. De borstwering is van hout, waardoor het gewicht laag gebleven is. Daardoor hoefde er niet te worden geheid.

Aanbouw erker

Grondige verbouwing

Een mooi voorbeeld van de werkzaamheden die wij samen met aannemer Van den Boogert hebben uitgevoerd, betreft dit huis in Zuilichem.

De aannemer heeft het constructieve deel voor zijn rekening genomen. De afbouw, te weten elektra, loodgieterswerk, badkamer, keuken, trappen ... alles is in eigen beheer gedaan.

Grondige verbouwing

Ruimte en licht

Een foto van het interieur van dezelfde erker als van het vorige tabblad laat zien wat deze aanbouw in de praktijk betekent. Veel extra ruimte, licht en optisch een optimale verbinding met de tuin.

Aanbouw erker

Erker

De wens van deze bewoners was om meer 'middenin' de tuin te wonen. Daarom vergrootten we de bestaande twee meter diepe erker op deze foto tot een tuinkamer van zes meter diep.

Het volledige bouwproject is gefotografeerd en toegelicht in een reportage. Benieuwd?

Aanbouw erker

Traprenovatie

Wat we nog meer doen

Een tuinbank, luiken voor de ramen, een pipowagen, zwembadoverkapping, bedden, restauratie van boeiboorden en gootbakken ...

In feite te veel om op te noemen, vooral omdat we nooit denken vanuit wat we al een keer gedaan of gemaakt hebben.

Enfin, klik rustig even door op deze voorbeelden.

Hardhouten ronde tuinbank

Tuinbanken op maat

Een hardhouten tuinbank is sowieso al een sieraad in de tuin, een boombank zoals deze is een eyecatcher.

Deze tuinbank is gemaakt van merbau en is met een beetje olie als bescherming in deze kleur te houden; als u niets doet wordt deze bank mooi zilvergrijs.

Houten tuinmeubelen

Praktische tuinmeubelen

Voor een sympathiek gezin uit Geldermalsen maakte ik deze tuinmeubelset van stevig materiaal.

De kussens kunnen in het zitgedeelte van de banken worden opgeborgen. Altijd handig!

Pipowagen

Pipowagen

Deze originele mammaloe-gecertificeerde pipowagen kan worden gebruikt als decoratie of een origineel tuinhuisje.

Reken maar dat de kinderen hier niet uit weg te slaan zijn (bij wijze van spreken dan).

Kozijnreparatie houtrot

Kozijnen herstellen (1)

Houtrot in bijvoorbeeld deuren, vensters en kozijnen kunnen we in de meeste gevallen herstellen.

We halen het aangetaste deel in zijn geheel weg, dat komt nauw, en gebruiken kunstharsen en polymeren om de zaak weer aan te helen.

Goed schuren en goed gronden, daarna verf erop, en het ziet er weer als nieuw uit.

Kozijnreparatie

Kozijnen herstellen (2)

Op het vorige tabblad zag u de situatie voor de houtrotreparatie.

Inmiddels is het kozijn aangeheeld. Goed schuren en goed gronden, daarna verf erop, en het ziet er weer als nieuw uit.

KHerstel van gootbakken

Reparatie van dakgoten en boeiboorden

Ook voor deze delen kunnen wij houtrot in de meeste gevallen herstellen.

De aanpak is hetzelfde als bij de kozijnen: we halen het aangetaste deel in zijn geheel weg, dat komt nauw, en gebruiken kunstharsen en polymeren om de zaak weer aan te helen.

Goed schuren en goed gronden, daarna verf erop, en het ziet er weer als nieuw uit.

Kastenwand

Zwembadoverkapping

"Evert, we hebben een zwembad maar dat willen we ook kunnen gebruiken als het regent. En we willen minder energie kwijt zijn aan de verwarming. Heb jij een idee?"

Voor deze situatie maakte ik een verwijderbare uit delen bestaande koepel die ervoor zorgt dat het zwembad zomer en winter gebruikt kan worden. Ook maakte ik de veranda waar het zwembad deels onder ligt, afsluitbaar met een vouwwand. Voor elk weertype en elke gebruikswens is er nu een oplossing.

Kastenwand

Creatief opgelost

Voor deze relatief niet al te ruime slaapkamer lag de lat hoog. De eisen waren: slaapplaats voor twee kinderen, opbergruimte en het keyboard moest een permanente plaats krijgen.

Een hoogslaper oftewel stapelbed met daarin geïntegreerd een aantal laden voor kleding en speelgoed dergelijke zorgde ervoor dat de beschikbare ruimte effectief werd benut. Het gevecht wie er bovenin mocht werd uiteindelijk door de oudste gewonnen.

Kastenwand

Plaatsen van schouwen

Deze antieke marmeren schouw werd op maat gemaakt voor een bestaand rookkanaal.

Als plateau kwam er een fraaie, antieke eiken balk, een materiaal dat elders ook in het interieur werd toegepast. Daardoor werd het een geheel.

Kastenwand

Kapschuren en veranda's

U kunt bij ons terecht voor allerlei schuren en opstallen zoals veranda's en overdekte terrassen.

Wij denken graag met u mee voor een oplossing die precies past bij uw wensen.